ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 79 доларів за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 79 доларів за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Нафта Brent торгується на позначці в 78,70 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 4 вересня 2018 року, торгується нижче відмітки в 79 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 16:48 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 78,70 доларів за барель. Це на 0,83% вище рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше президент Ірану Хасан Рухани заявляв, що Іран буде і надалі експортувати нафту, незважаючи на очікуване відновлення санкцій США. За його словами, Іран зіткнувся з економічною та психологічною війною, на передньому краї якої знаходиться нафта і газ.

Зазначимо, також повідомлялося, що Велика Британія та Іран провели перші переговори на рівні урядів з моменту виходу Сполучених Штатів Америки (США) з ядерної програми. Згідно з домовленістю, поки Іран виконує свої зобов'язання по угоді, Британія залишається її прихильником, оскільки вони вважають, що це найкращий спосіб забезпечити безпеку і безпечне майбутнє в регіоні.

Також повідомлялося, що Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану в розмірі 18 млн євро на проекти, спрямовані на підтримку сталого економічного і соціального розвитку країни.