ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 52 доларів за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 52 доларів за барель Фото: видобуток нафти (flickr.com/un_photo)

Brent торгується на позначці в 51,94 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 9 серпня 2017 року, опустилася нижче позначки у 52 долара за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 07:59 за київським часом нафта Brent торгувалася на позначці в 51,94 долара за барель. Це на 0,10% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Зазначимо, світові ціни на нафту знижуються на тлі зростання геополітичного напруження навколо Північної Кореї, а також на очікуванні даних щодо запасів нафти в Сполучених Штатах Америки. Зокрема, експерти очікують, що комерційні запаси нафти в США знизилися на 0,56%, або на 2,720 млн барелів - до 479,18 млн барелів.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомляло, що британська нафтогазова компанія BP має намір обійти санкції США проти Росії, щоб брати участь в розробках російських нафтових родовищ. Зокрема, BP може діяти за аналогією з норвезькою Statoil, яка розробляла родовища в Росії після того, як довела, що поклади нафти в Самарській області були вапняковими, а не сланцевими.