ua en ru

Ціна нафти BFOE досягла сьогодні максимального значення за чотири торгові дні - 107,74 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) досягла максимального значення за чотири торгові дні, встановившись вище 107,7 дол./бар. Нафта BFOE сьогодні подорожчала на 57 центів, або на 0,6%, а її середня за 21 день ціна офіційно склала 107,74 дол./бар. - найвищий показник після 23 травня ц.р.

Зазначимо, за два дні з початку поточного тижня ціна нафти BFOE підвищилася на 1,15 дол., або на 1,2%, після того, як 25 травня 2012 р. вона впала до мінімуму за п'ять місяців - до 106,59 дол./бар.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафти BFOE формується індикатор IPE Brent Index. Його значення, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) правочинів з цього інструменту.

Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московської біржі РТС.

Нагадаємо, ціна нафти WTI підвищилася сьогодні з початку дня більш помітно, ніж ціна нафти Brent.