ua en ru

Ціна на нафту марки Brent опустилася нижче 43 дол./бар

Ціна на нафту марки Brent опустилася нижче 43 дол./бар Фото: Цена на нефть марки Brent опустилась ниже 43 долл./барр

Проте пізніше вартість Brent трохи відіграла падіння

Увечері 24 серпня ціни на нафту знову підсилили падіння, після того, як торги на американських біржах відкрилися зниженням. Так, нафта марки Brent на біржі ICE торгується біля позначки 43 доларів за барель. Про це повідомляє РБК.

Так, станом на 16.35 за київським часом вартість бареля нафти марки Brent на біржі ICE опустилася до 42,87 доларів за барель. Так дешево північноморська нафта не коштувала з березня 2009 року.

За падінням послідувало незначне зростання вартості Brent, яка зараз торгується навколо позначки в 43. Станом на 17.03 за київським часом ціна жовтневих ф'ючерсів північноморської марки становила 43,31 доларів за барель.

Таким чином, ціна на нафту Brent вдруге за день наблизилася до своїх мінімальних значень за шість років. Раніше вдень вартість бареля цієї марки нафти вперше c березня 2009 р. опустилася нижче 44 - 43,69 доларів за барель.

Слідом за новим падінням нафтових котирувань на валютному ринку посилилося ослаблення рубля. До 16:30 за київським часом вартість європейської валюти на Московській біржі перевищила 83 руб. за євро - до 83,12 руб. Долар продовжив торги вище позначки 71 руб.

Нагадаємо, сьогодні вдень вартість жовтневих ф'ючерсів північноморської нафти марки Brent на лондонській біржі ICE опустилася нижче 44 дол. за барель.

Вранці вартість жовтневих ф'ючерсів північноморської нафти марки Brent на лондонській біржі ICE опустилася нижче 45 дол. за барель.

Разом з тим, біржовий курс долара в Російській Федерації перевищив позначку в 71 руб. і вартість долара на Московській біржі досягла позначки 71,28 руб.

Зазначимо, зв'язку зі стрімким падінням ціни на нафту і знеціненням російського рубля, в РФ назвали 24 серпня "чорним понеділком".