ua en ru

Ціна на газ для населення цього опалювального сезону не зміниться, - Міненерго

Ціна на газ для населення цього опалювального сезону не зміниться, - Міненерго Фото: Міністерство енергетики та вугільно промисловості (РБК-Україна)

У Міненерго розповіли про ціни на газ у поточному опалювальному сезоні

У нинішньому опалювальному сезоні 2017-2018 років ціна на газ для населення не зміниться. Про це на прес-конференції заявив заступник голови Міністерства енергетики та вугільно промисловості України Ігор Прокопів.

"Мій прогноз наступний - ціна газу для населення змінюватися не буде. Ми практично завершили всі розрахунки, зважили аргументацію, донесли до уряду. Думаю, що на днях це питання буде озвучено. Передумов, які б спонукали до підняття газового рахунку для населення, не бачимо", - зазначив Прокопів.

Нагадаємо, раніше в Кабміні розповіли, скільки вугілля необхідно для наступного опалювального сезону.

"До початку опалювального сезону ми повинні мати не менше 1,8 мільйона тонн вугілля марки "А" і принаймні близько 2-2,2 мільйона тонн вугілля марки "Г". Цього нам вистачить, щоб спокійно увійти в опалювальний період. До середини квітня 2017 ми мали близько 1,5 мільйона тонн запасів всіх марок вугілля", - повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

Зазначимо, станом на середину червня в Україні соціальні об'єкти були готові до опалювального сезону 2017/2018 майже на 30%.