ua en ru

Ціна бареля нафти не перевищить 60 доларів до 2021, - МВФ

Ціна бареля нафти не перевищить 60 доларів до 2021, - МВФ Фото: МВФ підвищив прогнозну ціну нафти до 2021

Фонд опублікував доповідь про економіку Близького Сходу і Центральної Азії

Світові ціни на нафту не перевищать рівень в 60 доларів за барель до 2021 року. Про це йдеться в опублікованій в середу, 19 жовтня, доповіді Міжнародного валютного фонду про економіку Близького Сходу та Середньої Азії.

Раніше МВФ прогнозував, що ціна бареля нафти не перевищить 50 доларів і протримається на такому рівні до 2021 року. Однак, згідно з доповіддю, фонд змінив свій прогноз у бік підвищення. Зокрема, у 2017 році середній рівень ціни на нафту зросте до 51 долара за барель з 43 доларів за барель у поточному році.

При цьому даний прогноз може бути скоректований у бік підвищення, так і пониження з-за високої невизначеності, пов'язаної з перепадами в обсязі видобутку нафти в ряді країн і із зростанням ефективності видобутку сланцевої нафти в США, відзначає МВФ.

Завдяки зростанню цін на нафту з 30 доларів за барель на початку 2016 року, яке почалося, країни-експортери нафти на Близькому Сході зіткнуться в найближчі п'ять років з менш гострим дефіцитом бюджету, ніж очікувалося раніше, проте економічне зростання залишиться на низькому рівні, прогнозує МВФ.

Нагадаємо, ОПЕК прогнозує підвищення обсягів видобутку нафти за рахунок Росії.