ua en ru

В цілому по Україні 350 тис. га різного ступеня всихання дерев

В цілому по Україні 350 тис. га різного ступеня всихання дерев Фото: Держагентство лісових ресурсів України

Лісівники для виправлення ситуації з масовим всиханням проводять санітарні рубки

У цілому по Україні 350 тис. га різного ступеня всихання дерев. Про це заявив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, повідомляє Держагентство лісових ресурсів України.

"Так, ситуація складна, адже на сьогодні лише на Поліссі більше 120 тис. га всихаючої через шкідників сосни. В цілому по Україні 350 тис. га різного ступеня всихання дерев. Ми вже йдемо позаду проблеми. В той час, як лісівники в Європі працюють на її попередження. Щоб виправити ситуацію ми підготували зміни до санітарних правил, які дозволять швидко реагувати на спалахи хвороб та шкідників. І зараз почали роботу за погодженням. Ми готові до цієї роботи, і будемо відстоювати свою позицію, обговорювати і консолідовано приймати рішення", - повідомив він.

За його словами, лісівникам потрібно проводити системну роботу з метою обґрунтування своїх дій.

"Якщо ми не будемо виконувати роботу з оздоровлення лісу, то потім товариство з нас запитає, чому ми не зберегли ліс. Якщо є необхідність проводити санітарні заходи, то їх потрібно робити. При цьому, широко пояснюючи населенню, місцевим депутатам і громадським активістам мету, з якою проводяться рубки", - підкреслив заступник голови відомства.

Також під час наради зазначалося, що лісівники для виправлення ситуації з масовим всиханням проводять санітарні рубки і відновлюють ці місця новими лісами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишнього керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця, який обіймав цю посаду за часів президентства Віктора Януковича, Інтерпол вирішив зняти з міжнародного розшуку.