ua en ru

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу Держлісагентства часів Януковича

Інтерпол зняв з розшуку екс-главу Держлісагентства часів Януковича Фото: Євген Єнін, заступник Генерального прокурора (screeenshot youtube / Телеканал ZIK)

Причиною такого рішення є відмова українського суду взяти чиновника під варту

Колишнього керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця, котрий обіймав цю посаду за часів президенства Віктора Януковича, Інтерпол вирішив зняти з міжнародного розшуку. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін у коментарі "Укрінформу".

За його словами, причиною такого рішення міжнародної організації кримінальної поліції стала відмова українського суду застосувати щодо Сівця нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Найгуманніший суд у світі" свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно Сівець цим скористався та оскаржив червону картку", - пояснив Єнін.

Нагадаємо, у травні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України Віктору Сівцю, який обіймав цю посаду за часів режиму Віктора Януковича. Про підозру було повідомлено також його дружині.

Розслідуванням встановлено, що колишній високопосадовець за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від іноземних суб’єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн. У подальшому гроші були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній. Слідчим вдалося виявити вказані рахунки та надалі арештувати грошові кошти, одержані злочинним шляхом у сумі понад 3 млн доларів.