ua en ru

Мета опозиції - заблокувати євроінтеграційний процес, - ПР

Усвідомивши, що прапор євроінтеграційного процесу знаходиться в руках Президента, опозиція відмовилася підтримувати законопроект про зміни до Конституції україни щодо посилення гарантій незалежності суддів, блокуючи, таким чином, подальший рух України на шляху до євроінтеграції. Таку думку висловив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, передає прес-служба партії.

"Якщо , опозиція дійсно хотіла зареєструвати альтернативний законопроект (про зміни до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів), вона б це зробила, уважно вивчивши регламент. Більш того, вони (представники опозиції) раніше вже голосували за президентський проект закону, який, до речі, зібрав у сесійній залі понад 300 голосів на свою підтримку", - зазначив політик.

Сьогодні ж, за його словами, позиція опозиціонерів знову змінилася.

"Здається, що вони сповідують принцип політичних невдах - самі не зробили, й іншим не дають. А мета, яку вони цим переслідують, одна-єдина - заблокувати євроінтеграційний процес. Коли в 2010 р. ми голосували за закон про судоустрій і статус суддів, опозиція не підтримувала. Потім ми голосували за Кримінальний процесуальний кодекс - опозиціонери знову не підтримали, ми голосували за закон про адвокатуру - вони знову не підтримали. І тепер знову представники опозиції показують свої справжні наміри. І справа навіть не в тому, що вони проти європейської інтеграції. Вони зрозуміли, що прапор євроінтеграційного процесу знаходиться в руках Президента. Про це прямо говорять європейські політики. І сьогодні, виступаючи проти законопроекту, який успішно пройшов експертизу Венеціанської комісії та Конституційного суду України, опозиціонери завдають шкоди українському суспільству", - резюмував він.