ua en ru

Труханову сьогодні суд обиратиме запобіжний захід, - НАБУ

Труханову сьогодні суд обиратиме запобіжний захід, - НАБУ Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Труханов вважається офіційно підозрюваним з 13 лютого

Засідання суду з обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову відбудеться сьогодні, 14 лютого 2017 року. Про це повідомила керівник управління зовнішніх комунікацій Національного антикорупційного бюро України Дарина Манжура в ефірі "112 Україна".

"В мене немає інформаціє, де саме в цей момент перебувають ці люди (Геннадій Труханов та його заступник, - ред), тому сподіваюся, що у вас буде можливісь побачити їх сьогодні під час обрання запобіжного заходу", - заявила вона.

Крім того, Манжура додала, що з вчорашнього дня Труханов вважається офіційно підозрюваним.

"Ще троє фігурантів були затримані і одному повідомлено про підозру, слідчі дії тривають", - додала вона.

За інформацією ЗМІ, обрання запобіжного заходу Труханову відбудеться у Солом'янському районному суді Києва.

Як повідомили РБК-України у прес-службі Солом'янського районного суду Києва наразі до суду не надходило відповідне клопотання щодо Труханова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 14 лютого 2018 року, в аеропорту "Бориспіль" був затриманий мер Одеси Геннадій Труханов і його заступник Павло Вугельман.

Правоохоронці вважають, що чиновники можуть бути причетні до схеми з нанесення шкоди місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод "Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої знаходиться в зоні АТО.