ua en ru

Затримання Труханова та його заступника підтвердили в НАБУ

Затримання Труханова та його заступника підтвердили в НАБУ Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Затримання Труханова відбулося у "Борисполі"

Затримання Геннадій Труханова (мера Одеси) та його заступника підтвердили в Національному антикорупційному бюро України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"14 лютого, в аеропорту Бориспіль детективи НАБУ та прокурори САП відповідно до ст. 208 КПК України затримали Одеського міського голову та його заступника, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем")", - йдеться у повідомленні.

Разом тим, у НАБУ не називають імені затриманого заступника Труханова.

Як зазначається, наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Вчора співробітники НАБУ та САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема Труханову, у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Правоохоронці вважають, що чиновники можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала у приватної структури будівлю, яка раніше належала ДП "Завод «Краян", за 185 млн гривень. Сама структура на початку 2016 року придбала будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень, а отримані від мерії кошти "продавець" спробував перерахувати фіктивній компанії, керівник якої перебуває в зоні АТО.

Нагадаємо, раніше джерела РБК-Україна в правоохоронних органах повідомляли, що в аеропорту "Бориспіль" затриманий заступник Труханова Павло Вугельман.