ua en ru

Труханов і Саакашвілі виступили за проведення Євробачення-2017 в Одесі

Труханов і Саакашвілі виступили за проведення Євробачення-2017 в Одесі

Сьогодні, вперше після обрання Геннадія Труханова мером Одеси, відбулася перша спільна прес-конференція з губернатором Одеської області Міхеілом Саакашвілі. Тема - Євробачення-2017, повідомляє місцеве видання "Сайт міста Одеса".

Як наголошується, місто-переможець повинні були оголосити 25 серпня на брифінгу в Кабміні, але в останній момент брифінг скасували. За словами глави НТКУ Зураба Аласанії, лідерами перегонів є Одеса та Київ.


Видання повідомляє, що ідею проведення пісенного конкурсу в Одесі підтримали ряд зірок вітчизняного шоу-бізнесу: Ольга Полякова, Антон Лірник, Гарік Кричевський та багато інших. Крім того, підкреслюється, що одесити активно підтримали заявку Одеси серією флешмобів і концертів.

За даними ЗМІ, під час прес-конференції Саакашвілі заявив, що Україна повинна бути зацікавлена в "просуванні такого бренду, як Одеса". "Сьогодні ні в кого немає сумнівів, що Одеса - це головний культурний і туристичний центр країни. І країна повинна бути зацікавлена в просуванні такого бренду!", - підкреслив він.

Голова ОДА також додав, що заявка Одеси є кращою серед інших міст-претендентів.

За словами Геннадія Труханова, в питанні Євробачення Одеса випереджає інші міста практично по всіх позиціях. "Наявність майданчика, розвинена інфраструктура, мільйони туристів, статус культурної і туристичної столиці - все це говорить про те, що Євробачення-2017 повинно проходити тільки в Одесі!", - підкреслив Труханов.

Як повідомляє видання, Саакашвілі і Труханов заявили, що дають спільні гарантії проведення Євробачення-2017 в Одесі на найвищому рівні.