ua en ru

Труханов пропонує провести Євробачення-2017 в Одесі

Труханов пропонує провести Євробачення-2017 в Одесі

Мер Одеси Геннадій Труханов пропонує провести наступне Євробачення в Одесі. Про це Труханов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи перемогу української співачки Джамали.

"Одеса і одесити вітають Джамалу з перемогою на Євробаченні! Упевнений, що в наступному році Україна візьме Євробачення на високому рівні. Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса - багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією та культурними традиціями! Сподіваюся, так воно і буде!" - написав він.

Одеські ЗМІ зазначають, що Одеса має достатній потенціал для проведення конкурсів масштабу "Євробачення". Зокрема, підкреслюється, що в місті є кілька закритих концертних майданчиків світового рівня типу Оперного театру або театру Музкомедії. Крім того, видання нагадують про майданчик для опен-ейрів у вигляді Потьомкінських сходів. Також в Одесі є традиції проведення музичних фестивалів світового класу - як, наприклад, Odessa Jazz Fest або Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "Два дні та дві ночі нової музики".

Зазначимо, перемога Джамали на Євробаченні-2016 викликала небувалий резонанс і радісну ейфорію в українському сегменті мережі. Користувачі не перестають дякувати співачці за перемогу, яку Джамала завоювала для України та кримських татар. Її прониклива пісня "1944", в якій українка розповіла історію депортації своєї сім'ї із Криму, вразила професійне журі, глядачів по всьому світу і користувачів соцмереж.