ua en ru

Трубаров: велика приватизація в Україні переноситься на 2019

Трубаров: велика приватизація в Україні переноситься на 2019 Фото: Віталій Трубаров (РБК-Україна)

Трубаров впевнений, що до кінця року встигнуть приватизувати тільки "Центренерго"

Продаж державного майна в Україні у рамках великої приватизації переноситься на наступний рік. Про це на засіданні парламентської комісії з питань приватизації заявив в. о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров, передає РБК-Україна з посиланням на УНИАН.

За словами Трубарова, на сьогодні можна констатувати, що продаж більшості об'єктів великої приватизації відбудеться вже в 2019 році. Він також зазначив, що до кінця нинішнього року можлива приватизація тільки "Центренерго".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив стартову ціну для приватизації "Центренерго". Уряд прийняв рішення виставити на продаж 78,3% держпакета акцій компанії зі стартовою ціною в 5,984 млрд гривень. Крім того, на засіданні Кабміну було затверджено й інші умови продажу.

До цього РБК-Україна повідомляло, що конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в кінці листопада. Передбачається, що бюджет зможе отримати кошти від продажу ще в грудні 2018 року. Радником при підготовці компанії до продажу була призначена компанія Ernst & Young.