ua en ru

Конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в кінці листопада, - ФДМ

Конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в кінці листопада, - ФДМ Фото: Віталій Трубаров (РБК-Україна)

Кабмін затвердив графік підготовки до приватизації "Центренерго"

Конкурс з продажу пакету акцій ПАТ "Центренерго" відбудеться в кінці листопада. Про це у Facebook повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Як повідомив Трубаров, Кабінет міністрів України затвердив графік підготовки до приватизації та проведення конкурсу з продажу пакету акцій "Центренерго".

"Відповідно до графіку, конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в кінці листопада і держава зможе отримати кошти від продажу ще в грудні 2018 року", - написав він.

Трубаров також повідомив, що до початку конкурсу ФДМ має підготувати рекомендації щодо ціни та умов продажу, які має затвердити конкурсна комісія та Кабмін, після чого, в середені жовтня, буде оголошено про проведення конкурсу та прийом заявок від покупців.

Трубаров також додав, що Україна виставляє на продаж 78,2% акцій "Центренерго". Він наголосив, що це підприємство є першим у списку об’єктів великої приватизації у 2018 році.

Конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в кінці листопада, - ФДМ

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) планує почати велику приватизацію державних підприємств з продажу "Центренерго".

Також зазначалося, що польський філіал компанії Ernst & Young почав процес вивчення зацікавленості інвесторів у придбанні 78,289% пакету акцій державної енергогенеруючої компанії "Центренерго".