ua en ru

Труба сподівається, що ДБР почне розслідувати перші провадження у 2018 році

Труба сподівається, що ДБР почне розслідувати перші провадження у 2018 році Фото: Роман Труба (facebook.com/dbr.gov.ua)

За словами Труби, 3 вересня розпочнуться співбесіди зі слідчими

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба висловив сподівання, що ДБР почне розслідувати перші провадження у цьому році. Про це він заявив на брифінгу з нагоди початку роботи ДБР, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Труба висловив переконання, що 2018 рік - це рік, коли ДБР почне розслідувати перші провадження.

"Я впевнений, що зараз саме той рік, коли ДБР почне розслідувати перші провадження. Цього тижня вже будуть призначені заступники територіальних управлінь", - сказав він.

За його словами, в понеділок розпочинаються співбесіди зі слідчими.

"Я запропонував встановити дату початку роботи ДБР на законодавчому рівні. Я буду у вересні продовжувати роботу, щоб ми офіційно встановили дату запуску роботи ДБР. Я не можу розпочати роботу лише з центральним апаратом. Я повинен запустити роботу ДБР одночасно з центральним управлінням. В понеділок розпочинаються співбесіди зі слідчими. Думаю, через місяць ми зможемо говорити не лише про завершення конкурсного відбору", - резюмував Труба.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Труби, зовнішня комісія прийняла рішення про знищення результатів дослідження на поліграфі переможців конкурсу на керівників Державного бюро розслідувань.

Крім того, Труба повідомляв про рішення відмовити конкурсній комісії в призначенні 27 осіб на керівні посади в ДБР.