ua en ru

Комісія знищила результати поліграфу переможців конкурсу на керівників ДБР

Комісія знищила результати поліграфу переможців конкурсу на керівників ДБР Фото: Роман Труба (УНІАН)

Труба підкреслив, що комісія не мала права знищувати результати поліграфу

Зовнішня комісія прийняла рішення про знищення результатів дослідження на поліграфі переможців конкурсу на керівників Державного бюро розслідувань. Про це на брифінгу з нагоди початку роботи ДБР повідомив директор Роман Труба, передає кореспондент РБК-Україна.

Труба підкреслив, що комісія не мала права знищувати результати поліграфу.

"Комісія прийняла рішення про знищення результатів поліграфу. Я тричі просив надати мені результати. Мені відмовили у наданні акту навіть про знищення цього дослідження. Я звернувся до правових інституцій України з цього питання. Комісія не мала права знищувати результати поліграфу", - сказав очільник відомства.

За його словами, деякі кандидати є фігурантами кримінальних проваджень та журналістських розслідувань.

"Деякі з кандидатів фігурують у журналістських розслідуваннях. Один з кандидатів фігурує у кримінальному провадженні щодо держзради", - розказав Труба.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, Труба повторно просив зовнішню комісію надати результати психофізіологічного дослідження 27 кандидатів, яких комісія рекомендує для призначення на ключові посади у відомстві, або акт про знищення цих матеріалів.

Як писало агентство, Труба просив Національне антикорупційне бюро перевірити 27 кандидатів на посади в його відомство. За його словами, детективи можуть перевірити майновий стан кандидатів.