ua en ru

Трьом чиновникам "Укрзалізниці" обрали запобіжний захід у вигляді 2 місяців домашнього арешту

Трьом чиновникам "Укрзалізниці" обрали запобіжний захід у вигляді 2 місяців домашнього арешту Фото: суд (Pixabey)

Також чиновників зобов'язали носити електронний браслет і здати закордонні паспорти

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід трьом чиновникам ПАТ "Укрзалізниця" у вигляді 59 діб домашнього арешту з носіння електронного браслета. Про це повідомляє пресс-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"18 серпня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на термін 59 днів колишньому заступнику глави "Укрзалізниці", чинним директор одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниця" та заступника директора однієї з філій ПАТ "Укрзалізниця".Крім того, суд зобов'язав підозрюваних здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання тощо", - йдеться в повідомленні.

На даний момент НАБУ і САП готують клопотання про відсторонення від посад директора одного з департаментів та заступника директора однієї з філій ПАТ "Укрзалізниця".

Нагадаємо, 16 серпня НАБУ і САП повідомили про підозру чиновникам "Укрзалізниці". Їх підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в результаті чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 млн доларів доходів.