ua en ru

Тріше закликав світові індустріальні держави активізувати процес реформ

Глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше звернувся до провідних світових індустріальним державам з закликом активізувати процес реформ. "Зараз ми переживаємо найгострішу глобальну криза з часів закінчення Другої світової війни", - заявив Тріше в п'ятницю, 7 жовтня, в ефірі телеканалу ARD. На його думку, в такій ситуації державам з найбільш розвиненими народними господарствами слід переглянути свої стратегії, пише Deutsche Welle.

Він вважає, що європейські проблеми не пов'язані безпосередньо зіспільною валютою.

"Наші європейські проблеми не пов'язані безпосередньо з нашою спільною валютою. Євро досі залишається стабільною валютою і заслуговує довіри", - відзначив глава ЄЦБ. Головна проблема, на його думку, полягає у недостатній ефективності контрольних механізмів, податкової політики, політики, спрямованої на підвищення конкурентоспроможності і проведення структурних реформ.

Напередодні в Берліні Тріше представив дві спеціальні програми, покликані у разі необхідності забезпечити фінансовими коштами європейські банки. В той же час він закликав зберігати пильність, враховуючи нинішнє непросте становище в банківському секторі. Глава ЄЦБ також оголосив про намір банку придбати в період з листопада 2011 р. до жовтня 2012 р. держоблігації на загальну суму 40 млрд євро.