ua en ru

Три країни-партнера ЄС і Україна продовжили санкції проти Росії

Три країни-партнера ЄС і Україна продовжили санкції проти Росії Фото: санкції проти РФ (РБК-Україна)

Санкції продовжили до 31 січня 2018 року

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія і приєдналися до вирішення Європейського союзу про продовження економічних санкцій проти Росії до кінця січня 2018 року. Про це сказано в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Федеріка Могеріні, опублікованому на сайті ЄС.

"Рада 28 червня 2017 року прийняв рішення 2017/1148. Рішення Ради подовжує дію обмежувальних заходів до 31 січня 2018 року. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, Норвегія, яка входить в Європейську асоціацію вільної торгівлі (EFTA), і Україна приєднуються до рішення Ради" , - укзано в заяві.

Також повідомляється, що зазначені країни "забезпечать відповідність своєї національної політики рішенням Ради".

Нагадаємо, в кінці липня п'ять країн-партнерів ЄС продовжили санкції щодо Російської Федерації (РФ) за анексію у України півострова Крим.

"Декларація Високого представника від імені Європейського союзу про узгодження деяких третіх країн щодо обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя. 19 червня 2017 року Європейський рада прийняла рішення 2017/1087, яке продовжує обмежувальні заходи до 23 червня 2018 року", - зазначалося в повідомленні ЄС.