ua en ru

П'ять країн-партнерів ЄС продовжили санкції проти РФ за анексію Криму

П'ять країн-партнерів ЄС продовжили санкції проти РФ за анексію Криму Фото: Санкції проти Росії (колаж РБК-Україна)

Обмежувальні заходи продовжили Чорногорія, Албанія, Норвегія, Україна та Грузія

П'ять країн-партнерів Європейського Союзу (ЄС) продовжили санкції проти Російської Федерації (РФ) за анексію України півострова Крим. Про це повідомляє прес-служба дипглави ЄС Федерики Могерини.

"Декларація Високого представника від імені Європейського союзу щодо узгодження деяких третіх країн щодо обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя. 19 червня 2017 року Європейська рада ухвалила рішення 2017/1087, яке подовжує обмежувальні заходи до 23 червня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, країни-кандидати Чорногорія та Албанія, а також Норвегія, яка є членом Європейського економічного простору, Грузія і Україна приєднуються до згаданої декларації.

Так, країни будуть забезпечувати відповідність своєї національної політики прийнятим рішенням Євроради. У свою чергу, ЄС бере до уваги це зобов'язання і вітає його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Москва пообіцяла прийняти "інші заходи" у відповідь на введення США санкцій проти Росії.