ua en ru

За три тижні до Олімпіади. У Пекіні виявили перший випадок "Омікрона"

За три тижні до Олімпіади. У Пекіні виявили перший випадок "Омікрона" Фото: у Пекіні виявили перший випадок "Омікрона" (Getty Images)

У суботу, 15 січня, в столиці Китаю Пекіні було зареєстровано перше місцеве зараження штамом коронавірусу "Омікрон". Інфікування новим штамом виявили за три тижні до проведення зимової Олімпіади 2022.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Співробітник Пекінського міського управління з контролю за захворюваннями Панг Сіньхуо повідомив, що лабораторні аналізи виявили у людини "мутації, характерні для штаму "Омікрон".

Представник району Хайдянь заявив, що міська влада опечатала житловий комплекс і робоче місце інфікованого, а також зібрали 2430 зразків для аналізу у людей, пов'язаних з цими двома місцями.

Виявлення штаму "Омікрон" в Пекіні відбулося в той момент, коли міста по всій країні посилили пильність напередодні зимових Олімпійських ігор, які почнуться 4 лютого.

Влада також попередила, що штам "Омікрон" підвищує ризик передачі COVID-19, оскільки все більше людей подорожують по країні і повертаються в Китай з-за кордону у зв'язку зі святом Місячного Нового року, що починається в кінці місяця.