ua en ru

Стало відомо, скільки міжнародних зустрічей Порошенко провів за останній рік

Стало відомо, скільки міжнародних зустрічей Порошенко провів за останній рік Фото: президент України Петро Порошенко (РБК-Україна)

Також президент провів 422 зустрічі і заходи в Україні

За третій рік своєї каденції (з 7 червня 2016 року по 7 червня 2017 року) президент України Петро Порошенко здійснив 451 зовнішньополітичний контакт, а також провів 422 зустрічі і заходи всередині країни. Про це свідчить аналіз публікацій на офіційному сайті президента, передає "Слово і діло".

Повідомляється, що, порівняно з другим роком каденції, кількість зовнішньополітичних контактів суттєво зросла - з 255 до 451. Так, за останній рік Порошенко провів 225 зустрічей, 79 телефонних переговорів, взяв участь у 38 громадських заходах з представниками інших країн та міжнародних організацій.

Зазначено, що найчастіше президент зустрічався з представниками США та Німеччини: 37 і 26 контактів відповідно.

Серед міжнародних організацій Порошенко найчастіше контактує з Європейським союзом (44 контакти) і з НАТО (14 контактів).

Що стосується активності президента всередині країни, то в цьому році вона зросла з 347 до 422 зустрічей і заходів на рік.

Повідомляється, що за третій рік каденції Порошенко 30 разів побував в областях країни, тобто стільки ж, скільки і за минулий рік.

Найчастіше президент відвідував Донецьку (5 візитів) та Харківську (5 візитів) області. Жодного разу президент не відвідав Закарпатську, Чернівецьку, Вінницьку, Чернігівську, Сумську, Полтавську, Черкаську, Кіровоградську, Запорізьку і Херсонську області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав Верховну Раду України розглянути законопроект про медичну реформу до кінця цієї сесії.