ua en ru

Третина покупців Galaxy Gear повертає "розумні годинники" до магазинів Samsung, - дослідження

Ера смарт-годинників може закінчитися, ледь розпочавшись, подейкують деякі експерти. Як повідомляється, 30% покупців Galaxy Gear від Samsung вже повернули свій новомодний гаджет назад до магазину.

Ера смарт-годинників може закінчитися, ледь розпочавшись, подейкують деякі експерти. Згідно з інформацією порталу Geek.com, 30% покупців Galaxy Gear від Samsung вже повернули свій новомодний гаджет назад до магазину, передає "Росія 24".

Портал посилається на певний офіційний документ, що потрапив до рук журналістів. У ньому йдеться, що кожен третій комплект Galaxy Gear був повернутий до магазину незадоволеними власниками, хоча конкретні причини не називаються. Можна припустити, що проблемою для покупців став занадто короткий список пристроїв, сумісних з "розумним" годинником.

На даний момент лише Galaxy Note 3 та Galaxy Note 10.1 здатні працювати у зв'язці з Galaxy Gear, і багато власників інших гаджетів Samsung могли просто не знати про це. Надпопулярний Galaxy S4 і його попередник Galaxy S III навчаться "розуміти" смарт-годинник найближчими тижнями. Ще ряд пристроїв, за деякими припущеннями, буде сумісний із годинником за кілька місяців.

Продажі Galaxy Gear стартували у вересні за підтримки Best Buy. Гаджет, оснащений дисплеєм Super AMOLED з роздільною здатністю 320 на 320 пікселів і процесором з тактовою частотою 800 Мгц, коштує 299 дол.

За інформацією Geek.com, Samsung вже доручила своїм представникам провести масштабну перевірку і з'ясувати, чому Galaxy Gear не до вподоби своїм власникам.

Нагадаємо, раніше цього місяця аналітична компанія Juniper Research опублікувала позитивний прогноз щодо продажів "розумних" годинників. Експерти кажуть, що в найближчі кілька років ринок переносної електроніки продовжить зростати і до 2018 р. досягне позначки річних продажів у розмірі 19 млрд дол. За підсумками поточного року цей показник складе 1,4 млрд дол.

Samsung Electronics є одним з лідерів у виробництві напівпровідників, телекомунікаційного та цифрового обладнання. Компанія займає провідні позиції на світових ринках РК-дисплеїв і мікрочіпів пам'яті Dram і Nand. Вартість Samsung Electronics досягає 160 млрд дол. Співробітниками компанії є 206 тис. осіб, які працюють у 72 країнах світу. За підсумками 2012 р. Samsung заробила 22,2 млрд дол. Чистий прибуток Samsung у III кварталі 2013 р. виріс на 26%.