ua en ru

Чистий прибуток Samsung в III кварталі 2013 р. зросла на 26%

Чистий прибуток Samsung Electronics в III кварталі 2013 р. за рік зросла на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонів і процесорного підрозділів. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Чистий прибуток Samsung Electronics в III кварталі 2013 р. за рік зросла на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонів і процесорного підрозділів. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Мобільний бізнес, у звітному періоді склав дві третини операційного прибутку корпорації, почав поступово знижуватися у зв'язку з високою конкуренцією в преміальному сегменті і зниженням цін на пристрої.

У той же час прибуток підрозділу, що займається виробництвом мікрочіпів, зріс майже вдвічі відносно аналогічного періоду роком раніше. Даний бізнес приніс Samsung одну п'яту його сукупного операційного прибутку.

Чистий прибуток південнокорейської компанії в тримісячному періоді з липня по вересень зросла до рекордних 8,24 трлн вон, або 7,76 млрд дол, з 6,56 трлн вон в 2012 р. Продажі корпорації зросли на 13,2% до 59 трлн вон.

Операційний прибуток піднялася на 26% до 10,16 трлн вон. Проте темпи зростання знизилися майже вдвічі проти 47,5% в II кварталі. Зростання прибутку також сповільнилося і в смартфоном підрозділі, яке, тим не менш, становить значну частку доходів корпорації.

Стільникові телефони і телекомунікаційне обладнання принесли Samsung 66% її сукупного операційного прибутку. При цьому рентабельність мобільно-комунікаційного бізнесу за даним показником знизилася до 18,3% до 18,8%.

Підрозділ споживчої електроніки - друге в Samsung за обсягом продажів - також відчуває труднощі. Рентабельність за операційним прибутком тут становила лише 2,9%, що більшою мірою пов'язано з млявим попитом на телевізори.

За підрахунками аналітиків, за звітний період південнокорейська корпорація реалізувала від 85 млн до 89 млн смартфонів, в тому числі новітніх Galaxy S4. Тим не менш, за їх оцінкою, незабаром дешеві пристрою будуть становити більшу частку продуктового портфеля Samsung, що негативно позначиться на фінансових результатах компанії.