ua en ru

Майже третина населення Євросоюзу не може дозволити собі тижневу відпустку, - Євростат

Майже третина населення Євросоюзу не може дозволити собі тижневу відпустку, - Євростат Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

В Румунії та Хорватії майже дві третини громадян не можуть дозволити собі таку відпустку

Майже третя частина населення Європейського союзу не може дозволити собі тижневу щорічну відпустку, передає Euractiv з посиланням на останні дані статистичного бюро ЄС (Євростат).

Повідомляється, що, за даними опитування, 32,9% населення ЄС не можуть дозволити собі тижневий щорічну відпустку. Причому найнижчі показники зафіксовано на півночі Європи. Зокрема, у Швеції не можуть дозволити собі відпустку такої тривалості 8% опитаних, у Люксембурзі 13%, в Данії і Фінляндії по 14%. Найвищі показники в Румунії (67%) і Хорватії (63%).

В дослідженні Євростату зазначається, що частка працівників, що не можуть дозволити собі тижневу відпустку, за останні 5 років знизилася на 5%. За цей проміжок часу показники зросли тільки на Кіпрі, в Данії та Греції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що скорочення населення зафіксовано в десяти країнах ЄС. Зокрема, найбільшими темпами число населення скорочувалося в Литві (мінус 1,4%) та Латвії (мінус 0,96%). Таким чином, смертність в Литві та Латвії перевищила народжуваність, а зовнішня міграція, за рахунок якої зросло населення ЄС в цілому, не дозволила покрити втрати.