ua en ru

Третина банків РФ не виконають вимоги до кредитування пов'язаних сторін в 2016 р., - S&P

Третина банків РФ не виконають вимоги до кредитування пов'язаних сторін в 2016 р., - S&P Фото: Standard & Poor's

За прогнозом агентства, введення цього нормативу ЦБ Росії відкладе ще на кілька років

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) прогнозує, що близько 30% російських банків можуть не виконати запропонованого Центробанком РФ вимоги до кредитування пов'язаних сторін. Про це повідомляє прес-служба агентства S&P.

Цей прогноз стосується планів Центробанку РФ ввести з 2016 р. пруденційний норматив щодо кредитування пов'язаних сторін. Неможливість виконання цієї вимоги, за даними агентства, пов'язана з переоцінкою валютних кредитів і скороченням бази капіталу ряду банків внаслідок збитків.

Про введення пруденційного нормативу, який обмежить частку кредитів банків пов'язаним сторонам, та буде використовувати професійне судження при визначенні ступеня взаємопов'язаності сторін, регулятор російської банківської системи заявив ще в минулому році. Спочатку планувалося ввести цю вимогу з 2015 р., потім термін був пересунутий на 2016 р. "Ми вважаємо, що він навряд чи введе це вимога повною мірою в найближчі роки в зв'язку з тим, що російські банки працюють в погіршується операційному середовищі", - зазначає прес-служба S&P.

Згідно з прогнозом агентства, більш сувора вимога до кредитування пов'язаних сторін буде введений не раніше, ніж через кілька років.

Нагадаємо, раніше S&P знизило прогноз по кредитному рейтингу ЄС до негативного.