ua en ru

Трьом екс-керівникам Tepco пред'явили звинувачення в халатності

Трьом екс-керівникам Tepco пред'явили звинувачення в халатності Фото: японська АЕС "Фукусіма-1" серйозно постраждала в результаті потужного землетрусу і цунамі

Колишні топ-менеджери Tepco будуть першими, хто опиниться в суді у справі про катастрофу на АЕС "Фукусіма-1"

Японії трьох колишніх топ-менеджерів компанії Tepco звинуватили в недбалості у зв'язку з аварією на атомній станції "Фукусіма-1" в 2011 році. Про це повідомляє BBC.

Серед інших, звинувачення пред'явлено Цунэхисе Кацумате, який очолював Tepco в 2011 році.

Колишні топ-менеджери Tepco будуть першими, хто опиниться в суді по цій справі. Їх звинувачують у тому, що вони не вжили необхідних заходів безпеки незважаючи на те, що вони знали про ризик цунамі поряд з АЕС.

Прокуратура Японії двічі відмовлялася пред'явити звинувачення керівництва Tepco з-за слабкої доказової бази. Однак на порушення справи наполіг громадський Комітет з розслідування справ про кримінальному переслідуванні.

Нагадаємо, в березні 2011 року японська АЕС "Фукусіма-1" серйозно постраждала в результаті потужного землетрусу і цунамі біля берегів Японії.

Вибухи, викликані збоєм в системі охолодження, пошкодили чотири з шести реакторів. В радіусі 20 км від АЕС була встановлена зона відчуження

японські власті мають намір перезапустити 25 ядерних ректорів, незважаючи на різке несхвалення з боку громадськості. Для роботи кожного з них операторам потрібно дотримуватися нові, більш жорсткі заходи безпеки.