ua en ru

Тристоронні переговори щодо УА України з ЄС пройдуть у Брюсселі 18 травня

Тристоронні переговори щодо УА України з ЄС пройдуть у Брюсселі 18 травня Фото: ЄС наполягає на вступі в силу ЗВТ з Україною до 2016 року

ЄС наполягає на вступ в силу угоди про вільну торгівлю з Україною з 1 січня 2016 року

Тристоронні політичні консультації щодо виконання асоціації Україна - ЄС за участю Росії відбудуться 18 травня в Брюсселі (Бельгія). Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

"Тристоронні політичні консультації між ЄС, Україною і РФ щодо виконання Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі пройдуть у Брюсселі 18 травня", - повідомив він.

Зазначимо, технічні консультації з даного питання проходили в Брюсселі 20 квітня.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз наполягає на вступ в силу угоди про вільну торгівлю з Україною з 1 січня 2016 року, незважаючи на вимогу Росії відкласти цей термін ще на деякий час.

Нагадаємо, у вересні 2014 року Росія, Україна і Євросоюз домовилися про відтермінування набрання чинності до 31 грудня 2015 року не менш 27 пунктів економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС, проти яких виступили в Москві. Президент Росії Володимир Путін у вересні 2014 року оцінив збиток від асоціацію України з Євросоюзом для російської економіки в 100 млрд руб.