ua en ru

У трьох районах Києва промиють водопровід, користуватися водою буде не можна

У трьох районах Києва промиють водопровід, користуватися водою буде не можна Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Промивання труб буде проходити вночі 17 травня

У Києві в ніч на 17 травня відразу в трьох районах будуть промивати водопровідні мережі. Про це повідомляє пресс-служба Київводоканалу.

Зокрема, згідно з повідомленням, у зв'язку з цим не рекомендується митися водою з-під крана і використовувати її для приготування їжі. Дані заходи торкнуться Голосіївського, Дарницького та Шевченківського районів Києва.

У відомстві уточнили вулиці, де проведуть промивання водогону.

Голосіївський район:

проспект Голосіївський;

Героїв Оборони;

Родимцева;

Потєхіна;

Метрологічна;

Заболотного

Профілактична промивка буде проводитись з 24:00 до 05:00. Попередньо здійснюється чистка та мийка резервуару чистої води №2 на насосної водопровідної станції "Голосіївська".

Дарницький район:

Зрошувальна;

Бориспільська;

Горбунова;

Ремонтна;

Світла;

Колекторна;

Ташкентська;

Автопарковій;

селище ЗБК-1;

селище "Рембаза";

ж/м "Нова Дарниця".

Профілактична промивка буде проводитись з 24:00 до 06:00. Попередньо здійснюється чистка та мийка резервуару чистої води №1 на насосної водопровідної станції "Колекторна".

Шевченківський район:

Щербаківського;

Турчина;

Безручко;

Якуша Курчака;

Рожинская;

Дудника;

Параджанова;

Салютна;

Всеволода Петрова

Естонська;

Муромская;

Ставрополь;

Туполєва;

Краснодарська;

Кирпоноса;

Саратовська;

Невская;

Александровська;

Бабушкіна;

Каминова;

Магістральна;

Сонячна;

Стеценко;

Толбухіна;

Уссурійська;

Цулукідзе;

Черняховського;

Гончара

Уточнюється, що профілактична промивка буде проводитися з 21:00 до 03:00. Попередньо здійснюється чистка та мийка резервуару чистої води № 1 на насосної водопровідної станції "Сирецька".

Як розповіли у відомстві, після завершення профілактичних заходів перед застосуванням воду з крану потрібно спустити. Якщо візуально вода прозора і не має стороннього запаху, користуватися нею цілком безпечно.

Також у "Київводоканалі" відзначили, що промивка - це обов'язкова профілактика, необхідна для того, щоб вода, в тому числі в резервуарах, не застоювалася і не погіршується її якість. Крім того, під час таких заходів труби очищаються від можливого осаду.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на планові роботи з реконструкції об'єктів київського каналізаційного господарства в цьому році місто спрямує понад 120 млн гривень.