ua en ru

У трьох областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней

У трьох областях зафіксовано випадки африканської чуми свиней Фото: в Україні спалах африканської чуми свиней

Спалах АЧС виявлена в Сумській, Миколаївській та Одеській областях

В особистих підсобних господарствах жителів Сумської, Миколаївської та Одеської областей зареєстровано спалах африканської чуми свиней. Про це повідомляє прес-служба Держслужби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зокрема, вірус виявлений у селищах Попівка (Сумська область), Підлісне (Миколаївська область), Ясеново-2 і Мирони (Одеська область).


"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (р. Київ) 10.08.2016 встановлено діагноз африканською чумою свиней (АЧС)", - йдеться в повідомленні.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалахів АЧС на місцях проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджені плани ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду.

Нагадаємо, в Україні за останній період зареєстровані чотири спалахи захворювання африканською чумою свиней - три в Одеській і одна в Чернігівській областях.