ua en ru

ОБ вимагає відправити у відставку директора УІНП

ОБ вимагає відправити у відставку директора УІНП ОБ зробив заяву

У політсилі вимагають від СБУ провести перевірку діяльності УІНП

"Опозиційний блок" (ОБ) вимагає відправити у відставку директора Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимира В'ятровича. Про це йдеться у заяві політсили.

"Остання ініціатива влади - скасувати святкування 1 та 9 травня, 8 березня, - як і інші заяви і дії, спрямовані не на збереження, а на стирання історичної пам'яті наших громадян. Ми вимагаємо від СБУ провести перевірку діяльності УІНП, що веде до розколу країни і загрожує її національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

В "Опоблоці" вважають, що "пропозицію скасувати святкування Великої перемоги нашого народу у боротьбі з фашизмом – це дискредитація найкращих сторінок історії України, якою ми всі пишаємося".

"За Перемогу заплачено мільйони життів наших батьків і дідів, тільки завдяки їй сьогодні існує Україна. Керівництво УІНП перетворило своє установу в інститут національного "безпам'ятства". Вони доходять до абсурду, намагаючись викреслити з історії українського народу цілі сторінки, пов'язані з народними перемогами, соціальними і суспільними досягненнями. Вони ставлять під сумнів повагу до прав жінок. Вони намагаються заборонити українським трудящим їхнє соціальне свято", - йдеться в заяві.

У партії впевнені, що "суспільство не повинно утримувати діячів, які за гроші платників податків глумляться над національною пам'яттю, історією українських сімей і гідністю українських громадян". "Спроби розколоти країну і розділити суспільство ініціативами, подібними скасуванню Дня Перемоги або останньої редакції закону про мови, повинні бути припинені", - резюмували в "Опоблоці".