ua en ru

ОБ вимагає звіту про результати розслідування нападу на "Інтер"

ОБ вимагає звіту про результати розслідування нападу на "Інтер" Фото: Михайло Папієв

Правоохоронні органи повинні відзвітувати про хід розслідування підпалу телеканалу "Інтер", який стався два тижні тому. Про це сказав народний депутат від "Опозиційного блоку" (ОБ) Михайло Папієв.

"З моменту підпалу телеканалу "Інтер" радикалами минуло вже більше двох тижнів. Незважаючи на запевнення влади про те, що буде проведено повне розслідування, ні про які його результати, навіть попередні, ніхто досі не чув. Тому ми вимагаємо від силовиків негайного звіту про розслідування та про заходи, які вживаються для пошуку та покарання винних", - сказав народний депутат.

За його словами, "парадоксальність ситуації в тому, що "Опоблок" вже провів власне розслідування підпалу телеканалу і публічно оприлюднив прізвища тих людей, які "керували радикалами", які вчинили напад.

"Вже через кілька днів після нападу наші депутати оприлюднили інформацію про те, за чиїм дорученням і хто керував бійцями, скільки вони за це отримали і які політичні сили за всім цим стоять. Незважаючи на те, що ми зробили роботу за правоохоронців, надавши всі факти, вони досі не можуть знайти злочинців", - зазначив парламентарій.

У партії також звинуватили "наближених до глави МВС бійців добровольчих батальйонів" у причетності до нападу на телеканал "Інтер". У зв'язку з цим "Опоблок" вимагає від ГПУ та СБУ розслідувати цю справу. "Наша політична сила не вірить в те, що поліція, яка затримала, а потім відпустила вісьмох учасників нападу на "Інтер", зможе розслідувати цю справу. Тому ми вимагаємо, щоб цією справою займалися Генеральна прокуратура і Служба безпеки України", - сказав народний депутат.

Він також зазначив, що якщо влада спробує спустити розслідування цієї справи "на гальмах" і "зам'яти" її, це буде свідчити про те, що все керівництво країни зацікавлені у знищенні телеканалу "Інтер", і що в Україні немає свободи слова.

"Напад на "Інтер" - це не напад на конкретне ЗМІ, це напад на свободу слова і демократію в цілому. Не покаравши винних, влада продемонструє свою антидемократичність і бажання будувати авторитарне суспільство, в якому немає місця критиці і відмінній від провладної точці зору", - підсумував Михайло Папієв.