ua en ru

Вимоги нацгвардійців про демобілізацію здійсненні лише після зміни законодавства, - командувач Нацгвардії

Вимоги військовослужбовців Національної гвардії, які пікетують під Адміністрацією Президента можна виконати тільки після змін в законодавстві України.

Вимоги військовослужбовців Національної гвардії, які пікетують під Адміністрацією Президента можна виконати тільки після змін в законодавстві України. Про це журналістам повідомив заступник командувача Нацгвардією Ярослав Сподар, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реально виконати ці вимоги можна після змін у законодавстві або змін, які будуть прийняті Верховною Радою... Мова йде про статті 23, пункту 9, в яку були внесені зміни 8 серпня 2014 року про продовження терміну служби. Строки продовжуються до прийняття рішення про демобілізацію", - заявив Сподар.

За його словами, серед військовослужбовців зараз проводиться роз'яснювальна робота відносно того, що сьогодні ці зміни ніхто не внесе і їм варто повертатися у свої частини.

Нагадаємо, близько 500 членів Національної гвардії станом на 19:00 продовжують пікетувати будівлю Адміністрації Президента України з вимогою демобілізації.