ua en ru

Travelport проведе IPO на Лондонській біржі на 2 млрд дол.

Американська компанія Travelport, що спеціалізується на наданні туристичних сервісів, готує проведення IPO на Лондонській фондовій біржі (LSE) на 2 млрд дол. з метою скорочення боргу. При цьому акції на суму 1,775 млрд дол. будуть запропоновані інституційним інвесторам, а цінні папери на 225 млн дол. погодився придбати сінгапурський державний інвестфонд Government of Singapore Investment Corp. (GIC), йдеться в опублікованому сьогодні прес-релізі компанії. Після додаткової емісії сінгапурському фонду належатиме 7,2% акцій Travelport.
За допомогою IPO компанія розраховує скоротити свою заборгованість з 4,1 млрд дол. до 2,3 млрд дол.
Угода, яка оцінює компанію в 3 млрд дол., робить можливим вихід Travelport з компанії керуючої компанії Blackstone, що володіє великою часткою в Travelport з 2006 р. У випадку якщо IPO буде успішно проведене, воно стане одним з найбільших на британському фондовому ринку. Очікується, що торгівля акціями компанії розпочнеться 12 лютого ц.р.
Американська туристична компанія Travelport здійснює операційну діяльність в 160 країнах світу, штат співробітників налічує близько 5,3 тис. людей.