ua en ru

Transparency вимагає опублікувати вирок про конфіскацію коштів Януковича в законному порядку

Transparency вимагає опублікувати вирок про конфіскацію коштів Януковича в законному порядку Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Раніше вирок про спецконфіскацію коштів Януковича опублікувала Al Jazeera

Організація по боротьбі з корупцією Transparency International Україна вимагає в законному порядку опублікувати вирок про спецконфіскацію коштів екс-президента Віктора Януковича, раніше оприлюднений виданням Al Jazeera. Про це йдеться в повідомленні прес-служби TI Україна.

Зокрема, Transparency вказує, що Al Jazeera оприлюднила повний текст вироку Краматорського суду про конфіскацію близько 1,5 млрд доларів, які Генпрокуратура України приписує Януковичу.

"Transparency International Україна вимагає оприлюднити цей вирок в законному порядку в Єдиному державному реєстрі судових рішень", - йдеться в повідомленні.

У той же час в організації зазначають, що достовірність цього вироку поки не підтверджено. У зв'язку з цим TI Україна вимагає від генпрокурора Юрія Луценка офіційно прокоментувати оприлюднений документ або спростувати його справжність, пояснити, з метою захисту якої саме інформації даний документ був засекреченим більше 8 місяців. Крім того, від спікера Верховної Ради Андрія Парубія вимагають створити парламентську комісію з розслідування законності дій ГПУ і Військової прокуратури сил АТО.

Нагадаємо, раніше Al Jazeera опублікувала розслідування, в якому стверджує, що до виведення Януковичем 1,5 млрд доларів причетна компанія екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої. Крім того, видання опублікувало рішення суду про спецконфіскацію коштів Януковича.