ua en ru

Transparency International вимагає розслідування підпалу редакції "Четверта влада"

Transparency International вимагає розслідування підпалу редакції "Четверта влада" Фото: офіс редакції "Четверта влада" згорів у Рівному (facebook.com/4vlada)

Transparency International припускає, що антикорупційна діяльність видання могла стати причиною підпалу офісу

Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International (TI) закликає правоохоронців максимально оперативно розслідувати підпал офісу редакцх "Четверта влада" у Рівному. Про це йдеться в оголошенні на сайті TI.

Зазначається, що Рівненська організація "Четверта влада" розслідувала та поширювала інформацію про масштабні корупційні оборудки, зокрема незаконне будівництво та участь прокурорів у справі "бурштинової мафії". Це і могло стати головною причиною підпалу офісу редакції.

"Після випуску розслідування про статки вихідця з Рівненщини, а нині першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини, активісти отримували листи від СБУ з вимогою надати вичерпну інформацію про фінансування проектів організації, що можна оцінити як неприхований тиск, адже вся інформація про проекти, які реалізуються в межах міжнародної технічної допомоги, надається державі", - йдеться у заяві TI.

Transparency також зазначає, що це не перший випадок тиску на громадських активістів та журналістів у Рівному. Так, провайдера який обслуговує сайти "Четверта влада", «Голосно» та «Рівне-1», пограбували, через що наразі існують технічні проблеми з Інтернет-сторінками цих видань та низки інших організацій. Допускають, що ці дві події можуть бути пов’язані. Крім того, у ніч з 18 на 19 лютого невідомі підпалили двері до помешкання за адресою реєстрації ГО "Антикорупційний моніторинг України".

Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International вимагає також розслідувати ці випадки.

Нагадаємо, ввечері у четвер, 22 лютого, у Рівному горів офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу "Четверта влада". Невідомий закинув в офіс пляшки з запальною сумішшю, внаслідок чого було пошкоджено приміщення на першому поверсі будівлі.

Згодом поліція за фактом підпалу офісу редакції "Четверта влада" відкрила кримінальну справу.