ua en ru

Трампу в ході виборчої кампанії обіцяли організувати зустріч з Путіним, - WP

Трампу в ході виборчої кампанії обіцяли організувати зустріч з Путіним, - WP Фото: зустріч Трампа і Путіна на саміті G20 (kremlin.ru)

Однак оточення американського кандидата прохолодно поставилося до цих спроб

Один із радників Дональда Трампа в розпал виборчої кампанії в США протягом декількох місяців обіцяв організувати йому зустріч із главою РФ Володимиром Путіним. Однак оточення американського кандидата прохолодно поставилося до цих спроб, пише Washington Post.

За даними видання, Джордж Пападопулос, який став радником Трампа по зовнішній політиці ще в березні 2016 року, з самого початку намагався запевнити оточення майбутнього президента в тому, що він готовий організувати зустріч Трампа з Путіним. Зокрема з березня по вересень він відправив близько 10 електронних послань Полу Манафорту, Джеффу Сешнсу, Картеру Пейджу й іншим людям з оточення Трампа з обіцянкою налагодити контакти з Москвою.

Як зазначено, Пападопулос стверджував, що готовий бути посередником між Трампом і Путіним, хоча достеменно невідомо, чи мав він хоч якесь відношення до представників Росії. Втім, за інформацією газети, оточення Трампа прохолодно поставилося до його ініціатив, посилаючись у тому числі на діючі санкції.

Повідомляється, що колишній радник Трампа із зовнішньої політики Картер Пейдж, коментуючи листи Пападопулоса, заявив виданню, що листування показує неспроможність звинувачень Трампа у зв'язках із Росією під час виборчої кампанії. За його словами, помічники Барака Обами і Гілларі Клінтон знайшли фальшиві свідоцтва, ґрунтуючись на подібних посланнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецпрокурор США з розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори, екс-директор ФБР Роберт Мюллер допитає у "російській справі" високопоставлених чиновників Білого дому.