ua en ru

Трампа визнають легітимним президентом США 74% американців, - опитування

Трампа визнають легітимним президентом США 74% американців, - опитування Фото: Дональда Трампа вважають легітимним президентом у США

Лише 18% громадян країни вважають обрання Трампа незаконним

Приблизно 74% американців визнають мільярдера Дональда Трампа як легітимно обраного президента США. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного відразу після виборів телекомпанією ABC і газетою The Washington Post.

При цьому, за його даними, 18% громадян країни, багато з яких підтримують суперницю бізнесмена Хілларі Клінтон, вважають обрання Трампа незаконним.

Як відзначають телеканал і газета, аналогічне опитування перед голосуванням показало приблизно ті ж самі результати - підсумки виборів, незалежно від їхнього переможця, готові були визнати 79% жителів країни.

При цьому 58% прихильників екс-держсекретаря визнають обрання Трампа президентом легітимним, а 33% дотримуються протилежної точки зору. Крім того, 27% американців, які підтримують Клінтон, "твердо" впевнені у тому, що мільярдер переміг незаконно.

Водночас практично всі - 99% - прихильників Трампа визнали його як легітимно обраного президента країни. До голосування лише 69% громадян, які підтримують республіканця, готові були погодитися з підсумками виборів.

Опитування, в якому взяли участь 865 повнолітніх американців, проводилося з 9 по 11 листопада.

Нагадаємо, в останні дні в багатьох американських містах пройшли масові демонстрації проти обрання Трампа президентом США. Вибори в країні відбулися 8 листопада. Республіканець отримав більше 270 голосів вибірників, що гарантувало йому перемогу в боротьбі з кандидатом від Демократичної партії Хілларі Клінтон.