ua en ru

Трамп заявив, що не знав про загрозу коронавірусу минулої осені

Трамп заявив, що не знав про загрозу коронавірусу минулої осені Фото: Дональд Трамп (flickr.com gageskidmore)

Американський президент назвав оприлюднену інформацію фейком

Президент США Дональд Трамп назвав неправдивою інформацію журналістів про те, що американська розвідка попереджала його в листопаді 2019 року про загрозу спалаху коронавірусу в китайському Ухані. Про це Трамп заявив у Twitter.

На днях телекомпанія ABC з посиланням на джерела в спецслужбах заявила, що Трамп був попереджений про наслідки глобального спалаху коронавірусу ще минулої осені.

"Це брехливі новини ABC. Вони знали, що були неправі, коли публікували цю неправдиву історію!" - написав Трамп.Трамп заявив, що не знав про загрозу коронавірусу минулої осені

Відзначимо, що майже аналогічну інформацію кілька днів тому оприлюднив The Washington Post, за винятком дати попередження. Так, за даними видання, розвідка США вперше попередила Трампа про спалах коронавірусу 3 січня. При цьому відзначалася вся серйозність ситуації і можливі смертельні наслідки спалаху.

На даний момент в Штатах зафіксовано більше 466 тис. випадків зараження коронавірусом. Від інфекції померли 16,7 тис. американців.

Також РБК-Україна повідомляло, що Дональд Трамп вважає "хорошим результатом" кількість смертей від COVID-19 у США на рівні від 100 до 200 тисяч осіб.