ua en ru

Трамп заявив про готовність зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином

Трамп заявив про готовність зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином Фото: Дональд Трамп не проти зустрічі з Кім Чен Ином

На думку глави США, така зустріч була б цілком доречною

Президент США Дональд Трамп не проти зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Про це він заявив 1 травня 2017 року, передає DW.

За словами глави Білого дому, така зустріч була б цілком доречною, попри те, що обидві країни перебувають у розпалі кризи навколо ядерної та ракетної програм Пхеньяна.

"Якщо для мене було би доречним зустрітися з ним, то я абсолютно, я буду вшанований. Якщо це буде за правильних обставин. Але я зробив би це (…) Більшість людей ніколи не скажуть цього, але я вам кажу, за правильних обставин я би з ним зустрівся", - сказав Трамп.

Раніше керівник Білого дому заявляв, що США готові до самостійного вирішення проблеми довкола КНДР, без участі у цьому Китаю. Так само у Вашингтоні запевняли, що не виключають жодних варіантів вирішення ситуації навколо проблемного курсу Пхеньяна.

Нагадаємо, Трамп раніше зазначав, що Кім Чен Ин прийняв величезний виклик, взявши на себе керівництво країною після смерті батька у 2011 році. За повідомленнями ЗМІ, чинний очільник Північної Кореї отримав владу у 27-річному віці. Попри спроби оточення обіграти Кім Чен Ина в боротьбі за владу, той вистояв.

"Тож, очевидно, він цілком розумний хлопець", - зробив висновок Трамп.