ua en ru

Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу преси

Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу преси Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

У список також увійшов Володимир Путін

Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" (CPJ), оголосила, що президент США Дональд Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу преси, намагаються замовчати критику та цензурувати громадян. Про це йдеться на сайті Комітету.

Зазначається, що Комітет присвоїв Трампу "нагороду" за "підрив світової свободи преси". Так, як заявив Шериф Мансур, керівник програми "Середній схід і Північна Африка" CPJ, Трамп був нагороджений премією за "загальні досягнення" через вплив, який він справив "на місцевому та міжнародному рівнях на свободу преси".

"Влада в Китаї, Сирії та Росії взяла на озброєння епітет Трампа “фейкові новини”, і Ердоган аплодував принаймні одному з його словесних нападів на журналістів. Під керівництвом Трампа Міністерству юстиції не вдалося здійснити свої функції щодо захисту джерел журналістів, а Державний департамент запропонував скоротити фінансування для міжнародних організацій, які допомагають підтримувати міжнародні норми у сфері вільного вираження поглядів", - повідомив Мансур.

У список світових лідерів, які отримали іронічні нагороди, також увійшли російський президент Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та інші.

Нагадаємо, 10 січня 2018 року, в Молдові заборонили ретрансляцію російських новин та інформаційно-аналітичних програм.