ua en ru

Трамп дорікнув ЄС за недостатню фінансову підтримку України

Трамп дорікнув ЄС за недостатню фінансову підтримку України Ілюстративне фото (GettyImages)

Трамп нагадав, що україна отримує фінансову підтримку від США

Президент США Дональд Трамп в черговий раз дорікнув країни Європейського союзу за недостатню фінансову підтримку України. Про це він написав у Twitter.

Трамп зазначив, що президент України Володимир Зеленський і глава МЗС України Вадим Пристайко заперечували тиск з його боку.

"Республіканці й інші мають пам'ятати, що український президент і міністр закордонних справ сказали, що на них не чинився тиск. Крім того, вони навіть не знали, що гроші не були виплачені, і отримали гроші без будь-яких умов. Але чому Німеччина, Франція (Європа) не платять?", - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським заявив про м'якій позиції Європи щодо посилення тиску на РФ. Трамп заявив, що США більше підтримують Україну, ніж Європейський союз.

У свою чергу, прес-секретар верховного представника Євросоюзу із закордонних справ Майя Коціянчич заявила, що підтримка європейських країн для України є "безпрецедентною". Вона наголосила, що за 5 років ЄС зібрав для України найбільший в історії блоку пакет підтримки.

Крім того, спецпредставник президента Єврокомісії з питань України Ельмар Брок заявив, що в Європейській комісії вважають, що звинувачення Трампа в недостатній підтримці України Євросоюзом є обурливими.