ua en ru

Трамп вимагає від ОПЕК негайно знизити ціни на нафту

Трамп вимагає від ОПЕК негайно знизити ціни на нафту Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

Трамп заявив, що країни Ближнього сходу не будуть довго в безпеці без Штатів

Глава Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вимагає від ОПЕК "зараз же знизити ціни на нафту". Про це він написав у своєму Twitter.

Трамп заявив, що країни ближнього востоку не будуть довго в безпеці без Штатів.

Трамп вимагає від ОПЕК негайно знизити ціни на нафту

"Ми захищаємо країни Близького сходу. Вони не будуть довго в безпеці без нас, і, незважаючи на це, вони продовжують домагатися підвищення цін на нафту! Ми це запам'ятаємо. ОПЕК повинна знизити ціни прямо зараз", - заявив американський лідер.

Додамо, Міжнародне енергетичне агентство допускає, що ціни на нафту можуть піднятися вище 80 доларів за барель через падіння видобутку і експорту цього палива з Венесуели і Ірану. У МЕА відзначили, що, щоб цього не сталося, інші виробники можуть компенсувати низьку нафтовидобуток в цих країнах.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, в липні Трамп також закликав організацію знизити ціни. Він зазначав, що відносини Штатів і ОПЕК повинні бути вигідними обом сторонам. "Монополія ОПЕК повинна пам'ятати, що ціни на паливо ростуть, і вони мало що роблять, щоб допомогти. У всякому разі, вони підвищують ціни, поки США захищає багатьох з їхніх членів за дуже невеликі гроші", - підкреслював американський лідер.

Додамо, ціна нафти північноморської марки Brent сьогодні, 20 вересня 2018 року, знаходиться вище позначки в 79 доларів за барель.