ua en ru

Трамп повідомив лідерам Кореї і Японії про зустріч з Кім Чен Ином

Трамп повідомив лідерам Кореї і Японії про зустріч з Кім Чен Ином Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Затверджуються дата і місце проведення зустрічі з лідером КНДР

Президент США Дональд Трамп обговорив з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе можливу дату і місце проведення зустрічі з лідером КНДР. Про це глава Білого дому написав у Twitter.

Зокрема, Трамп повідомив, що на даний момент "все добре" і дата і місце зустрічі уточнюються.

"Провів тривалий і конструктивну розмову з президентом Південної Кореї Муном. Все йде добре, час і місце зустрічі з лідером Північної Кореї затверджуються. Також говорив з прем'єр-міністром Японії Абе, проінформувавши його про переговори", - написав Трамп.

Нагадаємо, лідер КНДР і президент Південної Кореї провели історичну зустріч у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє дві країни.

Вони зустрілися в прикордонному пункті Пханмунджом. Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який ступив на землю Південної Кореї.

Лідери двох країн домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала майже 70 років, і досягти повної денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент США Трамп направив у Конгрес звіт про стратегії держави щодо Північної Кореї (КНДР).