ua en ru

Трамп збирає засідання щодо безпеки виборів на тлі хакерських атак

Трамп збирає засідання щодо безпеки виборів на тлі хакерських атак Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Голова США збере своїх радників із питань нацбезпеки

Голова США Дональд Трамп збере своїх радників із питань нацбезпеки, щоб провести зустріч на високому рівні з питань безпеки проміжних виборів, які відбудуться менш ніж за чотири місяці. Про це повідомляє видання "Голос Америки".

Зустріч відбудеться на тлі нових звинувачень у втручанні Росії в американські вибори. Так, у четвер стало відомо, що сенатор-демократ Клер МакКескілл стала мішенню хакерської атаки напередодні проміжних виборів у листопаді. Один із керівників Microsoft заявив, що російські хакери цілилися як мінімум на трьох кандидатів.

Видання The Daily Beast зазначало, що невдала хакерська атака на МакКескілл у четвер була здійснена російською розвідувальною службою, яка відповідальна за втручання у вибори 2016 року.

Додамо, що ставки на проміжних виборах є високими. Наразі республіканці - у більшості як у Палаті представників, так і в Сенаті, але демократи в сьогоднішніх політичних умовах сподіваються отримати принаймні просту більшість у Палаті представників.

Нагадаємо, колишній особистий юрист президента США Майкл Коен готовий свідчити проти Трампа спецпрокурору Роберту Мюллеру, який займається розслідуванням можливого втручання Росії у президентські вибори США. Коен заявив, що Трамп знав про зустріч свого сина, зятя і глави президентської кампанії з представниками РФ за кілька місяців до виборів, у червні 2016 року.

Як писало РБК-Україна, глава компанії Facebook Марк Цукерберг спростував заяву американського президента у Гельсінкі (Фінляндія) про відсутність доказів того, що РФ використала соцмережі для втручання у президентські вибори США в 2016 році.