ua en ru

Трамп рішенням по Ірану наблизив загрозу війни до кордонів Європи, - МЗС Німеччини

Трамп рішенням по Ірану наблизив загрозу війни до кордонів Європи, - МЗС Німеччини Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Зігмар Габріель припустив, що Іран повернеться до розробки ядерної зброї

Рішення президента США Дональда Трампа, який не ратифікував ядерну угоду з Іраном, може наблизити загрозу війни до кордонів Європи. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, передає The Independent.

Зокрема, Габріель висловив сумнів у тому, що міжнародна політика щодо Ірану, а також рішення США залишаться тільки іранським питанням. Крім того, він назвав рішення Трампа "небезпечним сигналом", припустив, що Іран повернеться до розробки ядерної зброї, і додав, що Ізраїль не стане терпіти такого становища справ.

"І тоді ми повернемося туди, де були 10-12 років тому, коли була загроза війни, досить близької до кордонів Європи... Багато інших країн світу будуть розглядати питання про отримання ядерної зброї, оскільки чинні угоди, які це забороняють, розірвано", - зазначив Габріель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран розгляне питання про вихід з ядерної угоди в разі санкцій США. На думку глави МЗС країни, у Тегерана буде право на вихід з угоди, якщо санкції торкнуться важливих галузей економіки.