ua en ru

Трамп розповів, коли США введуть нові санкції проти Росії

Трамп розповів, коли США введуть нові санкції проти Росії Фото: Дональд Трамп (flickr.com gageskidmore)

Трамп заявив, що немає нікого більш жорсткого щодо РФ, ніж він

США введуть нові санкції проти Російської Федерації, як тільки РФ "їх дуже заслужить". Про це заявив президент США Дональд Трамп у Флориді, повідомляє CNN.

"Ми введемо санкції, як тільки вони (росіяни, - ред.) їх дуже заслужать", - заявив Трамп, зазначивши, що немає нікого більш жорсткого щодо РФ, ніж він.

Крім того, видання з посиланням на джерела повідомляє, що Трамп особисто прийняв рішення відмовитися від планів ввести нові санкції проти Росії. За інформацією джерел, про те, що на даний момент нових санкцій не буде США повідомили РФ.

Про плани США ввести нові санкції проти РФ 16 квітня повідомила постпред США при ООН Ніккі Хейлі. Разом з тим, за словами джерел видання, Трамп змінив свою думку про введення додаткових санкцій, і це не було повідомлено Хейлі. Також наголошується, що заява Хейлі була заснована на точній інформації, яку вона отримала на брифінгу з Білого дому.

"Неясно, коли Трамп передумав - до чи після її (Хейлі, - ред.) заяви", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами джерел, Трамп був незадоволений тим, що Хейлі публічно говорила про санкції, перш ніж віни був готові.

"Санкції завжди знаходяться на розгляді", - заявляла прес-секретар Держдепартаменту Хізер Науерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп призупинив введення додаткових економічних санкцій щодо Росії.