ua en ru

Трамп розповів, що хотів "прибрати" Асада у 2017 році

Трамп розповів, що хотів "прибрати" Асада у 2017 році Фото: Дональд Трамп (flickr.com Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Президент США Дональд Трамп розповів, що хотів ліквідувати сирійського лідера Башара аль-Асада у 2017 році. У попередні роки він такі наміри заперечував.

Про це повідомляє Washington Post.

За словами Трампа, у 2017 році готувався план з ліквідації президента Сирії Башара аль-Асада, однак тодішній міністр оборони Джеймс Меттіс виступив проти.

"Я б скоріше "прибрав" його. Усе було готово. Меттіс не захотів цього робити. Меттіс був дуже переоціненим генералом", - сказав Трамп.

Він також зазначив, що не шкодує про рішення не ліквідовувати Асада.

Нагадаємо, у 2018 році у книзі "Страх" журналіста Боба Будворда йшлося про те, що Дональд Трамп у 2017 році після хімічної атаки Асада проти цивільних громадян вимагав від Пентагону ліквідувати його. Тоді американський лідер спростував цю інформацію і заявив, що убивство Асада "ніколи навіть не обговорювалося".

Також РБК-Україна раніше писало, що Трамп прийняв рішення про ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані після атаки на американську військову базу в Іраку.