ua en ru

Трамп: шлях до участі у виборах в США

Трамп: шлях до участі у виборах в США Фото: Дональд Трамп

Трамп зайнявся політикою: вибори президента США можуть принести перемогу успішному бізнесменові

Як прийшов до влади, і чим відомий Дональд Трамп - бізнесмен, кандидат на пост президента в ході виборів у США?

На виборах в США 2016 може перемогти мільярдер, який набув популярності у американців завдяки своїй ексцентричній манері поведінки і скандальним заявам. Факти з біографії та кар'єри Трампа, а також його передвиборний рейтинг в матеріалі "РБК-Украина".

Бізнесмен Дональд Трамп - кандидат на пост президента США без політичного досвіду

До недавнього часу прізвище Трампа частіше звучало в сфері бізнесу. Власник мільярдного статку почав свою кар'єру в будівельній компанії батька і зміг створити власну процвітаючу корпорацію Trump Organization.

Дональд Трамп - власник корпорації нерухомостіФото: Трамп - власник корпорації нерухомості

Його ім'ям названі елітні апартаменти на П'ятій авеню в центрі Нью-Йорка - Trump Tower, 72-х поверховий хмарочос навпроти штаб квартири ООН - Trump World Tower. Йому належить мережа казино, готелі, компанії в таких сферах бізнесу як туризм, спорт, парфумерна промисловість, виробництво одягу. Трамп є організатором конкурсу краси "Міс Всесвіт". У 2009 році міллірадер запустив виробництво вітамінів і харчових добавок Trump Network.

Його статки становлять близько 4,1 млрд. доларів (за даними списку Forbes 2015 року). Крім успішного бізнесу, Дональд Трамп відомий американським телеглядачам своїм шоу "Кандидат". Мільярдер брав участь в даному реаліті в якості ведучого. Призом для учасників передачі була посада топ-менеджера в одній з компаній Трампа.

Республіканець Дональд Трамп: президентські вибори в США 2016

Зі своїми політичними поглядами бізнесмен визначився в 2009 році, ставши членом Республіканської партії США. Про бажання висунути свою кандидатуру на пост наступного президента Америки Трамп заявив в Айові взимку 2015 року на зборах республіканців. Через кілька місяців зі словами: "Я буду найбільшим президентом, коли-небудь створеним Богом", Трамп підтвердив своє бажання балотуватися в головному офісі своєї корпорації Trump Tower. Потім були праймеріз, в ході яких кандидат заручився підтримкою жителів 40 штатів, здобувши в них перемогу.

Дональд Трамп - кандидат на пост президента СШАФото: Дональд Трамп - кандидат на пост президента США

Республіканська партія назвала офіційного кандидата на пост глави держави на з'їзді 21 червня 2016 року, і ним став Дональд Трамп. Вибори в США 2016 - перші в політичній кар'єрі бізнесмена. Завдяки ексцентричному характеру, передвиборна кампанія мільярдера стала скандальною. Трамп не один раз різко висловлювався на адресу своєї опонентки Хілларі Клінтон, критикував існуючу політику Білого Дому, виступав проти мусульман і мігрантів з Мексики. Подальшому розвитку економіки в США, на думку Трампа, може сприяти лише повернення виробництва в Штати і початок "торгової війни" з Китаєм.

Трамп: рейтинг кандидата

В ході передвиборної кампанії значний вплив на думку виборців надали теледебати. Незважаючи на те, що експерти назвали дебати політично незмістовними, шоу зібрало біля екранів десятки мільйонів американців. Рейтинг Трампа з кожним туром ріс, але йому так і не вдалося випередити фаворитку президентських перегонів Хілларі Клінтон. Останні дебати показали такі результати: 39% - за Трампа, 52% - за Клінтон.

З наближенням дати виборів розрив між кандидатами скоротився.

Прогноз голосування The New York TimesФото: Прогноз голосування The New York Times

На сайті The New York Times, дані опитувань станом на 7 листопада такі: 45,3% - Клінтон; 43% - Трамп. Вибори президента США відбудуться на території всіх штатів 8 листопада. Дослідження FiveThirtyEight показує розподіл симпатій виборців по регіонах.

рейтинг кандидатів Fivethirtyeigh

Фото: рейтинг кандидатів Fivethirtyeigh

За останніми опитуваннями від NBC News, за те, що Трамп - президент США, готові проголосувати - 43% американців, кандидатуру Клінтон на цей пост підтримують - 48% опитаних.

опитування NBC NewsФото: опитування NBC News

Трамп продовжить розслідування проти Клінтон у разі перемоги

Нагадаємо, що ФБР проводило розслідування щодо Хілларі Клінтон. Причиною цьому послужило використання нею домашнього сервера для службового листування. За результатами перевірки, директор бюро Джеймс Комі заявив про те, що ФБР не має підстав для пред'явлення Клінтон звинувачень.

Дональд Трамп, у свою чергу, заявив про те, що у випадку обрання його на посаду президента США, розслідування щодо Хілларі Клінтон буде вестися ще довго.

"Хілларі Клінтон ще довго буде під слідством за численні злочини проти нашої нації, нашого народу, нашої демократії; швидше за все, це закінчиться кримінальним процесом", - сказав він.